2020 begon weer als ‘vanouds’ met een paar weken werk op ‘het oude nest’. Sinds 2013 was ik al betrokken bij RTL GP online, wat in de loop der jaren afgebouwd werd tot aan mijn vertrek bij RTL in 2017. Eén jaarlijks evenement bleef echter nog mijn (mede) pakkie an: De Dakar Rally.

De Dakar rally is een aparte tak van (auto)sport, waarbij het lastig is om daar (online) verslag van te doen. Ik weet er alles van, want ook ik ben ooit met weinig kennis aan deze leuke klus begonnen. Inmiddels heb ik alweer jaren ervaring met de zwaarste rally ter wereld, waardoor ik ook in 2020 weer werd gevraagd om de kanalen van RTL GP, inmiddels onder de sportredactie van RTL Nieuws vallend, onder mijn hoede te nemen.

Niet alleen betekende dat nieuwsberichten schrijven en het bijhouden van social media, maar vooral het bijhouden van een goedgelezen dagelijkse liveblog op de website van RTL Nieuws.

Met de 2020-editie van Le Dakar staat de teller inmiddels op zeven gecoverde edities van de Dakar rally (alleen in 2019 niet), plus tussendoor ook nog eens enkele artikelen over de Dakar-deelnemers uit het verspreidingsgebied van AD/De Stentor.

Opdrachtgever | Fremantle Media (productiebedrijf RTL GP)

Werkzaamheden | Nieuwsgaring, liveblogging, schrijven nieuwsartikelen, social media-beheer

Opm. | Nauwe samenwerking met de productie en voice-overs van het tv-programma en de eindredactie van RTL Nieuws