De vergeten stadionramp van Accra [Sportgeschiedenis]

Estimated read time 1 min read

Eind 2017 was ik voor enkele weken in Ghana, vanwege het schrijven van de biografie van Nii Lamptey. Tussendoor had ik soms wat tijd om wat interessante bezienswaardigheden te bezoeken. Als voetballiefhebber bezocht ik onder meer het Accra Sports Stadium in de Ghanese hoofdstad. Die plek was in 2001 het decor van de grootste stadionramp van Afrika.

In Ghana bezocht ik niet alleen het stadion, maar bezocht ik ook diverse Europese forten, die onder meer centraal stonden in de Trans Atlantische slavenhandel. Ik schreef er al eens over voor Reishonger.

Het was bijzonder om in het Accra Sports Stadium te zijn, want het stadion was in 2001 de plek van de grootste stadionramp van Afrika. Toen kwamen er 127 supporters om het leven. Voor Sportgeschiedenis schreef ik over de ramp, die in Nederland en eigenlijk heel Europa toch behoorlijk vergeten is.

Het artikel over de stadionramp in Accra is gratis te lezen bij Sportgeschiedenis, maar een donatie daar is welkom.

 

You May Also Like