Een bezoekje aan het Illovszky Rudolf Stadion, Boedapest

Estimated read time 1 min read

In 2015 was ik een paar dagen in Boedapest, waar ik diverse stadions bezocht. Overigens net op tijd, want anno 2021 zijn er alweer een paar stadions verdwenen, om zo plaats te maken voor nieuwe, dertien-in-een-dozijn-stadions. Daaronder ook het Illovszky Rudolf Stadion van Vasas SC.

Tot 2017 was het Illovszky Rudolf Stadion in Boedapest een heerlijke betonbak zonder luxe. Veel staantribunes, een oude kantine onder de hoofdtribune en een kapot, kolossaal scorebord uit lang vervlogen tijden. Het meest opvallende feit was echter een monument achter één van de doelen. Daar stond namelijk een gedenksteen met daarop de namen van enkele oud-spelers. Van deze oud-spelers is de as verstrooid in het stadion bij dit monument. Bijzonder.

Ik schreef over dit stadion twee artikelen voor Staantribune. Eén over het monument, en een ander over het stadion zelf. Met mooie plaatjes!

Overigens bezocht ik daar ook nog het bombastische Ferenc Puskas Stadion (en schreef erover voor Staantribune), voordat het ten prooi viel aan de sloophamer. Op diezelfde plek staat nu de Ferenc Puskas Arena. En tevens bracht ik een bezoekje aan Nepliget Park, een vergeten plek waar ooit de GP van Hongarije in 1936 werd verreden.

You May Also Like