Omgekomen voetballers Putten ontbreken op KNVB-monument

Estimated read time 1 min read

Ik schreef enige tijd geleden al dat ik betrokken ben bij het onderzoek naar het KNVB-monument in Zeist. Een mooi en interessant onderzoek, waarbij ik probeer om naar aanleiding van mijn bevindingen ook artikelen te schrijven hierover. Zo ook voor AD/De Stentor. Voor hen schreef ik voor de Veluwe-editie in april over de omgekomen voetballers uit Putten, die ontbreken op het monument van de KNVB.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden er honderden mannen opgepakt tijdens een razzia in het Veluwse dorp. Gek genoeg staan er op het KNVB-monument echter geen Puttense voetballers genoemd. Na onderzoek wist ik drie voetballers te achterhalen, terwijl iemand anders ook twee voetballers uit Arnhem vond, die bij de razzia van Putten zijn opgepakt.

Het artikel verscheen 18 april in AD/De Stentor, maar is ook online te lezen. Eerder in april schreef ik al over voetballers uit Urk en Kampen die ook niet worden genoemd op het KNVB-monument.

You May Also Like