Voetballers uit Kampen en Urk ontbreken op oorlogsmonument

Estimated read time 1 min read

Al eerder schreef ik over het feit dat ik betrokken ben bij het onderzoek naar het KNVB-monument in Zeist. Een mooi en interessant onderzoek, waarbij ik zo nu en dan probeer om naar aanleiding van mijn bevindingen ook enkele artikelen te schrijven hierover. Zo ook voor AD/De Stentor. Voor hen schreef ik in april over de voetballers uit de omgeving van Urk en Kampen die ontbreken op het monument van de KNVB.

Terwijl ik een tip kreeg over een voetballer uit IJsselmuiden die op het monument ontbreekt, ontdekte ik zelf een voetballer uit Wilsum, een dorp uit de gemeente Kampen. Ook kwam ik drie voetballers uit Urk op het spoor. Waarna ik na het schrijven van dit artikel bovendien nog een nieuwe  tip kreeg van een vierde voetballer uit Urk.

Het zijn waarschijnlijk ook de enige voetballers uit Flevoland die niet genoemd worden op het KNVB-monument; Flevoland bestond, op het eiland Urk na, natuurlijk nog niet.

Het artikel over wie deze voetballers precies waren, is behalve in de zaterdag-editie van AD/De Stentor, ook online te lezen.

You May Also Like