Dakar 2022 – RTL GP/ RTL Nieuws

Estimated read time 2 min read

Ook 2022 is weer als ‘vanouds’ begonnen met een paar weken werk voor RTL GP. Sinds 2013 was ik al betrokken bij RTL GP online, wat in de loop der jaren afgebouwd werd tot aan mijn vertrek bij RTL in 2017. Eén jaarlijks evenement bleef echter nog mijn (mede) pakkie an: De Dakar Rally.

De Dakar rally is een aparte tak van (auto)sport, waarbij het lastig is om daar (online) verslag van te doen. Ik weet er alles van, want ook ik ben ooit met weinig kennis aan deze leuke klus begonnen. Inmiddels heb ik alweer jaren ervaring met de zwaarste rally ter wereld, waardoor ik ook dit jaar weer werd gevraagd (door productiebedrijf Fremantle) om de kanalen van RTL GP, vallend onder de sportredactie van RTL Nieuws, onder mijn hoede te nemen.

Niet alleen betekende dat nieuwsberichten schrijven en het bijhouden van social media, maar vooral het bijhouden van een goedgelezen dagelijks liveblog op de website van RTL Nieuws.

Met de 2022-editie van Le Dakar staat de teller inmiddels op acht verslagen edities van de Dakar rally. Sinds 2013 deed ik dit alleen in 2019 en 2021 niet. Plus tussendoor ook nog eens enkele artikelen over de Dakar-deelnemers uit het verspreidingsgebied van AD/De Stentor.

Opdrachtgever | Fremantle Media (productiebedrijf RTL GP)

Werkzaamheden | Nieuwsgaring, liveblogging, schrijven nieuwsartikelen, social media-beheer, online video

Opm. | Nauwe samenwerking met de productie en voice-overs van het tv-programma en de eindredactie van RTL Nieuws

Dakar 2022 RTL GP / RTL Nieuws

You May Also Like