Redacteur NUsport

Estimated read time 1 min read

Afgelopen jaar was ik als redacteur verbonden aan NUsport, de sportrubriek van NU.nl. Na mijn dienstverband bij RTL was het weer leuk om weer eens op een sportredactie actief te zijn. Dit keer niet alleen op het gebied van voetbal, darts en autosport, maar op het gebied van vrijwel alle sporten die ertoe doen.

Door de coronacrisis werden de werkzaamheden vanuit een vrijwel verlaten pand van Sanoma/DPG in Hoofddorp uitgevoerd, maar dat had uiteraard geen invloed op de werkzaamheden. Voetbal, darts, tennis, autosport en wielrennen: alles kwam het afgelopen jaar voorbij. Niet alleen in de NUsport-app, maar ook in liveblogs op NU.nl. Niet alleen van wedstrijden, maar ook van bijvoorbeeld een unieke en tragische gebeurtenis als het overlijden van Diego Maradona.

Opdrachtgever | Sanoma / DPG

Werkzaamheden | Livebloggen, nieuwsgaring, redactie NUsport-app, social media-beheer

Opm. | Het zo snel mogelijk brengen van het laatste sportnieuws via de diverse kanalen van NUsport, met name via de app en liveblogs op NU.nl. Een extra uitdaging lag in het brengen van nieuws op sportgebieden waar ik niet direct bekend mee was, maar waar je al doende inrolt (en tot ieders tevredenheid).

You May Also Like