Eindhovens Dagblad: PSV in de oorlog

Estimated read time 1 min read

In september 2021 verscheen mijn eerste artikel voor het Eindhovens Dagblad. Het betrof daarbij ook nog eens een artikel over PSV. Om preciezer te zijn: een artikel over PSV in de oorlog.

Omdat ik al maandenlang betrokken ben bij een groot onderzoek van sporthistoricus Jurryt van de Vooren, lag het natuurlijk in de lijn der verwachting dat ik in dat kader ook ‘mijn’ PSV aan een onderzoek zou onderwerpen. Daarbij kwam ik een heleboel nieuwe informatie tegen over diverse PSV-leden, die allemaal te maken hadden met de Tweede Wereldoorlog.

Spelers in het verzet, omgekomen leden, een razzia, bommen op het sportpark en Duitse vorderingen. Ik zocht het allemaal uit en schreef over PSV in de oorlog in een groot artikel voor het Eindhovens Dagblad.

Niet alleen verscheen dit artikel online, maar ook nog eens vier pagina’s groot in de krant zelf. Een artikel om trots op te zijn. Het is tevens de eerste stap naar een boek over de oorlogsgeschiedenis van PSV, dat in 2022 zal uitkomen bij BenKa Uitgevers.

PSV in WO2 PSV in WO2

PSV in WO2 PSV in WO2

You May Also Like